A Nyárády András Általános Iskola hírei

Az intèzmèny èletèben ez a második èv, illetve a harmadik tanèv, amit már teljes egèszèben a KLIK irányítása alatt a Putnoki Tankerület koordinálásával kezdtünk meg. A hagyományaink ápolásán tùl folyamatosan igyekszünk megújulni ès állandòan ùj szìneket, ùj rendezvènyelemeket csempèszni a dolgos mindennapok közè.

Iskolánkban magas szintű szakmai munka folyik, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a versenyeredményeink, szaktárgyi versenyeken nyújtott kiemelkedő teljesítményünk,  rendezvényeink, programjaink színvonala. A tanèv során több meghatározò programon vehettek már rèszt tanulòink, pedagògusaink ès a tisztelt szülők.

Sikeresek vagyunk a TAMOP 3.1.4-B programban, melynek megnyitòját a Ragályi Balassi Bálint Általános Iskolával együtt, a felsőnyárádi Művelődési Házban tartottuk ès azòta is ápolva a jò kapcsolatokat már közös továbbkèpzèseken is igyekeztünk a horizontalis tudásátadást megvalòsítani a kèt intèzmèny pedagògiai munkájában. A szakmai gyarapodáson túl a projekt eredmenyekènt fejlesztő foglalkozások, programok, valamint eszközfejlesztés is megvalòsul iskolánkban.

Másik nagy projektünk a TIOP 1.1.1-es program melynek eredmènyekènt tanulòi ès pedagògus laptopok, tabletek, interaktív tábla bővítik iskolánk informatikai eszközökkel valò ellátottságát.

Az erdei iskolás pályázat új színfoltja intèzmènyünknek, mely első alkalommal 2014 szeptemberèben varázsolta el a természetben megtartott foglalkozásokkal, kirándulásokkal 3. osztályos tanulòinkat. Most újra lehetőségünk nyílt a pályázásra, hogy remènyeink szerint április-május hònapokban a 4. és 6. osztályosok is megtapasztalják az “Égig èrő tanterem” a tapasztalva tanulás csodáját.

Ezúton is szeretnénk megköszönni az egyes önkormányzatok, kisebbségi közösségek támogatását.

A Határtalanul programban immáron második alkalommal vett rèszt iskolánk ès juttatta el tanulóit határainkon túli magyar közösségekhez, mind szèlesebb körben megismertetve a magyarság kultúrális, törtènelmi èrtèkeit a magyarságtudatat a hazaszeretet èrzèsènek megtapasztalását. Ebben a tanèvben a Fevidèk magyarságát ismertük meg II. Rákòczi Ferenc fejedelem “nyomát” követve.

Az Advent egy ünnepsègsorozattal èrkezett intèzmènyünkbe. Az adventi gyertyagyùjtással már hagyományt teremtettünk iskolánkban ès nagy örömünkre szolgált, hogy egyes elemei a közsègi rendezvènyt színesíthettèk, hozzájárulva a faluközössèg lakòinak összetartását, összetartozását erősítendő program sikerèhez.

A mikulásnapi ès a karácsonyi programon a környèkbéli óvodások is rèszt vettek mintegy erősítve az oktatási ès a nevelèsi intèzmènyek közötti kapcsolatot.

Tèlűző farsangi rendezvènyünk színvonalas előadásokkal várta a hozzánk ellátogatókat. Jó èrzès volt látni a tengernyi pedagògusi, gyermeki, szülői munka gyümölcsekènt megvalòsulò programon a vidám önfeledten szòrakozò gyermekarcokat.

A tanèv hatralèvő rèszèben mèg nagyon sok munka ès program vár ránk. Rövidesen színházlátogatásra visszük tanulòinkat az IPR program keretèben. Filharmónia koncertsorozaton vehetnek rèszt gyermekeink, népszerűsítve a zene közösségformáló, nevelő erejét.

Idèn már nyári napközis tábort is szervezünk az iskolánkba járó gyerekeknek.

A felnőttek március 7-én hódolhatnak az önfeledt és kultúrált szórakozásnak, ha megtisztelik a Felsőnyárádi Gyermekekèrt Alapítvány ès az iskola közös, immáron hagyományosnak mondható jótékonysági bálját.

A bál bevétele hozzájárulhat ahhoz, hogy iskolánk fejlődjön,  gyermekeink élhetőbb szebb környezetben töltsék mindennapjaikat.

Április vègèn várjuk a hozzánk èrkező, leendő első osztályos tanulóinkat.

A beiratkozás pontos időpontjáról a kèsőbbiekben èrtesítjük a tisztelt szülőket, de kèrem, hogy a következő dokumentumok meglètèről már most gondoskodjanak a zökkenőmentes lebonyolítás èrdekèben:

-a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványt ( és a születési anyakönyvi kivonatot!)

az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást:

(óvodai szakvélemény, nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakértői vélemény, sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye. )

 Valamint hozza magával a szülő:

-Gondviselő, nevelőszülő esetén a gyermek elhelyezéséről szóló határozat

-Diákigazolvány igényléséhez az eljárás költségét, 1400 Ft-ot.

A diákigazolvány igényléséhez szükséges az okmányiroda által adott NEK azonosítót tartalmazó igazolás (A diákigazolványhoz a fényképet az okmányiroda készíti el ingyenesen. Ehhez a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, lakcímkártyáját, vagy egyéb személyazonosító okmányt kell bemutatni. Az okmányiroda a személyes adatokról igazolást állít ki, mely tartalmazza a NEK azonosítót is.)

 

Nyári napközis táborunk ès hagyományos iskolai táborunk folyamatosan várja a jelentkezőket, melyekről és az iskola többi programjáról, büszkeségeinkről, eredményeinkről is tájèkozódhatnak megújuló honlapunkon a  www.nyaradysuli.sulinet.hu  weboldalon.

 

A Nyarady András Általanos Iskola alapítványa köszönettel fogadja 1%-os felajánlásaikat:

A kedvezményezett neve:

„Felsőnyárádi Gyermekekért” Alapítvány

A kedvezményezett adószáma

18421459-1-05

 

Nagy Tamás  ig.