Irodalmi Vetélkedő

 

Irodalmi vetélkedő

A Nyárády András Általános Iskola a tankerületi általános iskolák részvételével irodalmi vetélkedőt szervezett.

Az esemény Arany János költészetét jelenítette meg! A rendezvény jó alkalom volt arra, hogy az egy tankerületi irányítás (Putnoki Tankerület) alá tartozó iskolák diákjai összemérjék tudásukat, kreativitásukat és mindezt oldott keretek között.

A helyszíni feladatok és az előzetesen megalkotandó, majd megjelenítendő dramatikus játékok a humort sem nélkülözték. Jó volt látni az élvezettel dolgozó gyermekarcokat, az alkotás és a megjelenítés örömét.

 

Úgy érezzük a hozzánk ellátogató fiatalok és felkészítő pedagógusaik örömmel fogadják a kihívást és vesznek részt a mára már hagyományosnak mondható eseményen, melynek tartalma semmiképpen sem hagyományos. Újító, interaktivitást, kreatív gondolkodást, egyéniségeket, csapatmunkát megkívánó feladatait köszönjük Vargáné Simkó Annának és Szepesi Krisztinának. A Nyárády csapat felkészítését Kun Ilonának. A csapat az első helyet szerezte ugyan meg, de házigazdaként különdíjban részesült (Örkényi Kamilla, Kovács Zsófia, Váradi Szabolcs, Szomolya Zsófia).

Mindezek jó bizonyságai annak, hogy a kultúra az irodalom, a művészet igen is alkalmas a jelenkor fiatalságának érdeklődését is lekötni, csak a megfelelő feladatokkal, humorral  kell motiválttá tenni Őket.

IMG_20160428_144021IMG_20160428_144033

EGÉSZSÉGNAP

 

EGÉSZSÉGNAP

A Nyárády András Általános Iskola 2016. május 11-én Egészségnapot szervezett!

DSC03380

Célunk az egészséges életmódra nevelés a sportágak népszerűsítése a sport megszerettetése a diáksággal.

A rendezvény keretében drogprevenciós előadást hallhattak tanulóink, illetve forgószínpad szerűen osztályonkénti váltással bőrápolási tanácsokat kaphattak, egészségvédelemmel kapcsolatos totót tölthettek ki, termésképeket készíthettek az egészség témaköréből, teaházban próbálhattak ki több teafajtát, ismerkedhettek a teázási szokásokkal, a tea ízesítésének különféle módjaival. Egészséges ételeket kóstolhattak, új ízeket próbálhattak ki.

Kis sportágválasztón vehettek részt, elsősegély nyújtási ismereteket kaptak, illetve a nap megkoronázásaként falusi futóverseny keretében mérhették össze sportosságukat, fittségüket a fiatalok.

Köszönjük Kelemen Pálné testnevelő összefogó-szervező munkáját és a Nyárády András Általános Iskola pedagógusainak és a segítő szülőknek a támogató közreműködését.

Támogatóink voltak:

-Póti Árpád, Jázmin Zöldség és Gyümölcs Kazincbarcika

-Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály  /Stadler Mihály r.alezredes-bűnmegelőzési tanácsadó/

-Felsőnyárádi Polgárőr Egyesület

A SPORT LEGYEN A TIED 2016

„A SPORT LEGYEN A TIED!”

 

A Nemzeti Sportfejlesztés keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága a Magyar Diáksport Szövetséggel, valamint az érintett sportági szakszövetségekkel együttműködve a 2015. évet követően 2016-ban is megvalósította „A Sport Legyen a Tied!” elnevezésű programot.

Az esemény célja, hogy a gyermekeket rendszeres sportolásra ösztönözze, egyúttal szélesítse a sportágak utánpótlás-bázisát. A rendezvényeken 13-15 sportág változatos és színes megjelenéssel, bemutatókkal képviseltette magát. A programok során a tanulók élsportolókkal is találkozhattak, valamint a legtöbb sportágat maguk is kipróbálhatták.

A Nyárády András Általános Iskola 24 tanulója kapott lehetőséget a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Putnoki Tankerületétől, hogy a programon részt vegyen.

Kísérőikkel Kelemen Pálné, Ősz Eszter felejthetetlen sportélményekben volt részük, melyet a mellékelt videó összeállítás is igazol.

Iskolánkból a Kisbajnok című Tv műsorban is szerepelnek (kisBAJNOK , 2016.05.15-i adás /20:38-tól szerepelnek a mi tanulóink/), így Juhász Ádám, Váradi Robertó, Andó Antónia, Csorba Korina is vall sporthoz, sportágakhoz való viszonyáról, sportszeretetéről.

417x235-kepek20150404-964795

link: http://www.mediaklikk.hu/video/kisbajnok-2016-05-15-i-adas/#

ERDEI ISKOLA

ERDEI ISKOLA

A Nyárády András Általános Iskola 1. osztályos tanulói 2016. április 25-29 –ig Erdei iskola programban vettek részt.

Számunkra nagy kihívást jelentett ez a feladat, mert első osztályos korúakat még sohasem vittünk erdei iskolába. A bátorságot azonban siker koronázta. A nehéz időjárási körülmények sem szegték kedvét a csapatnak, a gyerekeknek még a hógolyózás élményében is részük volt. Minden tervezett feladatot sikerült megvalósítani és igazán tartalmas napokat töltöttünk a Bükk-fennsík csodálatos természeti szépségei között. A tanulás, az ismeretszerzés élménye mellett a közösségi élmény sem maradhatott el.

Hazaérkezés után az élménybeszámolók kaptak fontos szerepet. Közösen a többi tanulóval és a szülőkkel megnéztük a fényképeket és sokat meséltünk.

 

Telekiné Szepesi Mária – Fülpes László – Ősz Eszter

 

A feledhetetlen élményeket nyújtó egy hét támogatói voltak:

-Felsőnyárád Önkormányzata

-Roma Nemzetiségi Önkormányzat Felsőnyárád

-Jákfalva Önkormányzata

-Roma Nemzetiségi Önkormányzat Jákfalva

-Dövény Önkormányzata

-Roma Nemzetiségi Önkormányzat Dövény

-Alsószuha Önkormányzata

DSC02701