Színház 5.

Ötödik alkalommal az Álom luxuskivitelben című táncjátékot néztük meg a Miskolci Kamaraszínházban.

A színházi előadás nyújtotta élményekről tanulóink beszámolói tanúskodnak.

Színházi élménybeszámoló:

Készítette: Kiss Ramóna

2019.01.11-én 18 órakor indultunk el a Miskolci Kamara Színházba, megnézni az Álom luxuskivitelben című táncjátékot.

Mindenki nagyon csinos volt. Sulibusszal mentünk. A buszon sokat beszélgettünk, jókat nevettünk. Az előadást izgatottan vártuk, előtte való nap meg is beszéltük, hogy mi lesz benne. Duplán kíváncsiak voltunk, mert táncjáték volt. Abban pedig nem beszélnek, hanem tánccal fejezik ki az akaratukat, érzelmeiket. Kaptunk egy lapot, amin az előadás tartalma volt. Többször el kellett olvasnunk, hogy rendesen megértsük a színdarabot. Valamelyik részét nem nagyon értettem, de attól még nagyon tetszett.

Remélem, máskor is lesz még ilyen alkalom, hogy elmehessünk újra együtt.

Színházi élménybeszámoló:

Készítette: Barta Lili

Pár napja voltunk színházban Miskolcon. Busszal utaztunk. 6 óra körül indultunk el az iskola elől.

A Miskolci Kamara Színházba mentünk és az Álom luxuskivitelben című táncjátékot néztünk meg. Kíváncsian vártam a darabot, hogy milyen lesz, mert nem beszéltek benne. Mikor megérkeztünk Miskolcra, kis séta után bementünk a színházba. Megkaptuk a jegyünket és kis idő múlva el is kezdődött az előadás. Kaptunk hozzá tartalmat, hogy tudjuk, miről szól a történet. Nagyon izgalmas volt. Megtudtuk, hogy mennyi érzést ki lehet fejezni tánccal. Mindenkinek nagyon tetszett az előadás. Mikor vége volt, még készítettünk pár közös fotót és elindultunk a buszhoz.

A busz nehezen indult, de egy kis idő múlva sikerült helyrehozni és elindultunk haza. A hazaút izgalmas volt, de fél 10-kor már otthon is voltunk.

Színházi élménybeszámoló:

Készítette: Molnár Judit

Fél hatkor elindultunk az iskola elől. Kurityánban és Sajószentpéteren még megálltunk, Anikó és Viki tanár nénit vettük fel.

Megérkeztünk a Miskolci Kamara Színházba és az Álom luxuskivitelben című darabot néztük meg. Nagyon érdekes volt, mivel táncjelenetekből állt. Nagyon szép maga a színház is. A darabban a zenék kifejezetten tetszettek. Nagyon ügyesek voltak a színészek, mert végig táncolni kellett, és közben az érzéseiket is kimutatni. A tánccal fejezték ki, hogy ki-mit érez és hogy ki iránt.

Hazafelé a busz kicsit problémás volt, de jól elbeszélgettük az időt tanár néniékkel. Kis idő múlva megérkezett a busz és mindenki hazaért szerencsésen.

Testvériskolai találkozók 3.

A Nyárády András Általános Iskola meghívást kapott testvériskolája a Nyitott Ajtó Baptista Iskola Mentor Középiskolájától az intézmény SZAKMAraton nevű programjára.

A Nyárádys diákok és pedagógusaik áttanulmányozva a meghívót és a meghirdetésre kerülő programokat szívesen utaztak Miskolcra a Mentoros testvérdiákokhoz.

A regisztráció és a vendégfogadás után pályaválasztási tanácsadás, majd a rendészeti képzésre járó diákok önvédelmi bemutatója és a honvédség fegyverbemutatója következett.

A főző show óriási élményt nyújtott tanulóinknak, hiszen az AVALON Park séfjével találkozhattak és kaptak hasznos információkat a szakma fortélyairól és betekintést nyerhettek az olasz konyha ínycsiklandó világába.

A finom ízek, étel- és italkóstoló után egy előadáson az egészséges étkezésről, helyes táplálkozásról kaptunk használható információkat az intézmény dietetikusától.

A napot a Miskolci Nemzeti Színház színészeivel drámafoglalkozással folytattuk. Az élményszerű játékok segítettek még jobban megismerni egymást és személyiségfejlesztő hatással is bírtak.

A művészeti oktatásban részt vevő tanulókból álló zenekar és énekesek, kiegészülve diákjainkkal közös énekléssel zárták az igazán kellemes délutánt.