AngyalKaland

2019. december 14-én mintegy 400 gyerek foglalta el a Lillafüredi Sport és Kalandparkot. Az egész napos rendezvényen sok-sok játék, zene, közös daltanulás, Kiss Kata koncert, lézerharc, bubérékfoci és rengeteg ajándék tette széppé és izgalmassá a gyerekek egy napját a Tettre Éber Alapítvány jóvoltából. A Nyárády iskola 10 tanulója is közöttük lehetett. A rendezvényt rajzpályázat is kísérte, amin játszóházi foglalkozást nyertünk.

Köszönjük a szervezőknek ezt a szép napot és a sok-sok ajándékot!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/Angyal-Ka-Land-101126411389767/

Pályaorientáció

Iskolánk kiemelten fontos feladata a végzős tanulók pályaorientációjának segítése. Ennek érdekénben szervezett tevékenységeink: tájékoztató pályaválasztási szülői értekezlet, a középfokú intézmények nyílt napjain való részvétel biztosítása, üzemlátogatáson, pályaválasztási kiállításon való részvétel, középfokú intézmények bemutatkozása intézményünkben, szakmák bemutatóinak megtekintése, egyéni konzultációs lehetőségek biztosítása.

Bűnmegelőzési hónap a Nyárády András Általános Iskolában

Intézményünkben a november hónap a bűnmegelőzés jegyében telt. Cél a tanulók magatartási moráljának javítása, a kofliktusmegelőzési- és kezelési technikák megismerése volt. Ennek érdekében tanórákon előtérbe került a csoportmunka alkalmazása, osztályfőnöki órákon a szituációs gyakorlatok, továbbá ismertető kisfilmek a bűnmegelőzés témakörében. A hónap zárásaként előadásokat hallgathattak a rendőrség és a családsegítő munkatársaitól.

Ajándék

Kedves ajándékot kapott a Nyárády András Általános Iskola a tegnapi nap folyamán. Csík Lászlóné, Ilonka néni, csodálatos horgolt fenyődíszekkel lepte meg iskolánkat. Elsős tanulóink boldogan díszítették vele karácsonyfánkat. Köszönjük szépen a felajánlást! E kedves képekkel kívánunk áldott, békés ünnepeket mindenkinek! 😘❤️🎄🎄

Mesterpedagógus minősítés

  1. október 3-án mesterminősítés valósult meg a Nyárády András Általános Iskolában.

Vargáné Simkó Anna iskolánk magyar-német szakos pedagógusa vált mesterpedagógussá, mely büszkeséggel tölti el intézményünk dolgozói kollektíváját!

A mesterpedagógus programja innovatív, szakmai céljai összhangba vannak az intézmény céljaival, elvárásaival. Kiemelten épít az óvoda- iskola átmenet segítésére, az intézmények közötti kapcsolatok erősítésére. A pedagógus magas szintű szakmai felkészültsége lehetővé teszi mesterprogramja megvalósítását, melynek célja a nyelvoktatás még eredményesebbé tétele, folyamatos fejlődés és fejlesztés, tapasztalatok, információk szerzése és megosztása. Továbbá a sikeres külső kapcsolatok megújítása a tanítás-nevelés eredményességének növelése érdekében.

Mesterprogramjának három kiemelt célját határozta meg:

  1. 1. „Deutsch mit Hans Hase” taneszközcsomag bevezetése, játékos nyelvi program indítása a Felsőnyárádi Nyárfácska Óvoda nagycsoportos gyermekei számára;
  2. A „Deutsch mit Hans Hase” taneszközcsomag folytatása- „Német nyelvi modulok gyerekeknek” (Deutschmodule für Kinder) projekt bevezetése a Nyárády András Általános Iskola 1. évfolyamán;
  3. Parallel lernen /A német és angol nyelv összekapcsolása német szakköri foglalkozásokon a hatékonyság jegyében

III. Német/angol nyelvi vers- és prózamondó verseny szervezése a Nyárády András Általános Iskolában.

Mesterprogramját a minősítő bizottság szakmailag kiemelkedőnek, reálisan megvalósíthatónak találta.

 

GRATULÁLUNK!

Bábszínház

  1. december 10-én a Gyermekesély Program keretében bábelőadást tartottunk iskolánkban.

A miskolci Csodamalom Bábszínház előadását nézhették meg alsó tagozatosaink.

Nagyon színvonalas előadást láthattunk.

Mikulás ünnepség -2019

2019.12.06-án hagyományainkhoz híven Mikulásváró-ünnepséget rendeztek iskolánk harmadik osztályos tanulói. A Nagy készülődés című vidám, zenés, táncos mesejáték előadása során a Nyárfácska Óvoda kis óvodásai, valamint intézményünk tanulói bepillanthattak a Mikulás otthonába, ahol a jó öreg Télapó és segédei, a manók, szorgalmasan csomagolják a gyerekeknek a várva várt ajándékokat. A harmadikos tanulók lelkesen, szeretettel előadott műsora során jól szórakoztak kicsik és nagyok egyaránt. Végül kedves kis ajándékkal lepték meg az ovisokat és az első osztályosokat.

Donászy Magda: Télapóhoz

Szívünk rég ide vár,
Télapó gyere már!
Jöjj el éljen a tél!
Tőled senki sem fél.

Halkan reccsen az ág,
Öltöztesd fel a fát,
Hulljon rá pihe hó,
Szánkón siklani jó!

Évi és Peti vár,
Télapó, gyere már!
Nyíljon már ki a zsák:
Alma, szép aranyág.

Szívünk rég ide vár,
Télapó gyere már!
Jöjj el éljen a tél!
Tőled senki sem fél.

 

12.05. Mikulás kupa

Iskolánkban híven ismét megrendeztük a már hagyományossá vált Mikulás kupát, amelyen a környék kisiskolái barátságos mérkőzések során mérték össze tudásukat, felkészültségüket. A találkozót iskolánk mazsorettcsoportja nyitotta meg. Az okleveleket és a serleget Kelemen Pálné és Barna Imre testnevelők adták át. Köszönjük a résztvevő iskoláknak és a szervezésben, lebonyolításban szerepet vállaló pedagógusoknak, tanulóknak. Összefogásból ismét jeles!

Testvériskolai találkozó

EFOP 3.1.8-17-000140

Együtt testvérként-iskolaközi szemléletformáló program- A Nyárády András Általános Iskola testvériskolai együttműködése.

November hónapban ismét sor került a Nyárády András Általános Iskola és a Nyitott Ajtó Baptista Iskola Mentor Művészeti Szakgimnázium és Középiskola közötti partneriskolai találkozójára. A találkozó központi témája a pályaorientáció volt. Diákjainkkal részt vettünk az iskola által szervezett szakmaratonon, ahol nyílt órákon vehettek részt, a bátrabbak interaktív foglalkozásokon próbálhatták ki magukat, ismerkedhettek az ott tanuló diákokkal, tanárokkal. A szakképzésben bekövetkező változásokról is teljes körű tájékoztatót hallhattunk.

A részt vevő tanulók nagyon jól érezték magukat a programokon. Köszönjük a partneriskolának a szíves fogadtatást!